4. marraskuuta 2012

Tyttöjen Drinkkikerho goes Movember

Kansalaiset, medbörjare. Se on pyhäinhäpäisypäivä, ja läsnä on maailmankaikkeus, kaikki ja Elisa, Salla, Irene, Suvi, Kati, Maarit, Inka, Maria, Anna ja Kaisu. Tyttöjen drinkkikerho on saavuttanut vuoden mittaan uskomattoman suosion pitkälle ulottuvan maineensa (lue: äänenvolyyminsa) myötä. Monisanaiset jäsenet ovat kehuneet kerhoa tutuille ja tuntemattomille, ja halukkaita liittyjiä on löytynyt pilvin pimein – ainakin viisi. 

Tyttöjen drinkkikerho, mikä ihana syy kokoontua ja treenata vatsalihaksia nauramalla hyvässä seurassa.

Marraskuisen pyhäinpäivän teemana drinkkikerho päätti pitää vuoden suosikkijuomien lisäksi oi-niin-trendikkään Movemberin. Jos tähän joku kaksilahkeinen pystyy, niin tämä hameväen drinkkikerhokin suoriutuu tehtävästä. Viiksiä voi kuitenkin muodostaa muun muassa kasvattamalla, asettamalla tekoviikset, juomalla kermavaahtopäällysteisiä juomia, hankkimalla viiksekkään seuralaisen tai muotoilemalla omaa karvoitustaan viiksiä muistuttavaan muotoon. Marraskuussa nuo säärikarvat alkavatkin olla jo hieman pidemmässä moodissa.




Viiksekkäisiin ranskalaisiin aristokraatteihin mulla on aina ollut spesiaali suhde. 

Klo 19.00 


Kello löi seitsemän, ja saapui ensimmäisen juoman aika. Drinkkikerhon tyyliin nimesimme sen omalla oikeudella Nepalialaiseksi teeksi, jallulla. Jallu sopiikin hienosti illan teemaan. Tämänkin illan. Tarkemmin ajateltuna jallu sopii jokaisen illan teemaan. On se jännä.

Nepalialainen tee jallulla
Soijamaitoa
Yogi teen Sweet chai teetä
Ruokosokeria
Jallua

Tee valmistettiin soijamaitoon, että kaikki kerhon jäsenet pystyvät nauttimaan saman juoman. Soijamaito on makunsa puolesta myös erittäin sopiva tällaisiin lämpimiin teejuomiin, jallulla. Yogi-teen Sweet chain maku oli erittäin miellyttävä ja syksyn kalseutta hellittävä. Kyseisen teen mausteina toimivat anis, fenkoli, lakritsinjuuri, kaneli, kardemumma, vanilja, neilikka, inkivääri ja mustapippuri. Ainakin. 

Pyyhkimään (jälkiä)! Alin assistentti Inka hoitaa. 

Juoman tuoksu on mahtava: täyteläinen, kanelinen, inkiväärinen eli kerrassaan jouluinen! Tällähän se joulukin menee kivasti. Juomaan itsessään voisi lisätä vielä kaakaon makuja. Maku on mausteinen, ihana ja lämmittävä, jopa polttava. Analyysi: Liian hyvää! Ja toimisi muuten oikein hyvin pulkkamäessä talvella

Lämpimän juoman siivittämänä drinkkikerho keskusteli nykypäivän lääkityksen toimivuudesta. Onko toimivaa hakea kolmiosärkylääkkeitä joka vaivaan lääkäriltä? Toimiiko se nykypäivän lääkitys vai ei? 

Keskustelun lomassa havaittiin, että jallu tuo teehen pähkinäisen maun. Innokkaimmat päättivät lisätä vähän sitä pähkinää. Keskustelun aiheina jatkuivat muun muassa pöllityt Siwan tarrat, erilaisten vanhempien jäätelö ja pannukakkuja -huijaus. 

Saanks mä käyttää tota sun keksiä vähä suussa?

Ihanaan nousulämpöön päästyään drinkkikerho päätti hieman tasoittaa kerrostaloyksiön lämpötilaa nauttimalla kevään kerhotapaamisessa löydetyn suosikkikuoharijuomansa, Dawnin. 


Klo 20.05 


Dawn 
Sherry
Kuohari
Lime




Muistelimme viime kevään kokoontumista, ja eräs jäsen ei muistanut tätä kyseistä juomaa. Keskustelun kulku meni seuraavasti:
- Sä olit sillon skumppaillassa. 
- Ehkä mä olin jo lähtenyt? 
- Eikun sä toit sen sherryn.

Samat eväät, kesät, talvet, syksyt, keväät. Juoma havaittiin jo keväällä selkeäksi vappu-suosikiksi. Yhdistelmänä ihanan kuiva, mutta raikas. Haju ei vastaa ollenkaan makua, mikä on melko poikkeuksellista. 

Tässä vaiheessa kerho suunnitteli Halloween-naamiaisten kuokkimista teemalla back to the nature: pelkkiin movember-viiksiin pukeutuneena. Niitähän voi liimata eri paikkoihin. Jäi onneksi suunnitelmaksi. 

Ja kello lähestyy yhdeksää, ja on iltapalan aika! Siihen toimii mahtavasti ah-niin-täyttävä piña colada. 


Klo 20.57 


Piña Colada
Vaalea rommi
Kookoskerma
Ananasmehu

Valmistuksen lomassa keittiöstä kuultua: Faciaali naamalle! Nyt meni reisille! Jos joku postausta lukeva on tekemässä B-luokan aikuisviihdettä, suosittelemme tätä seosta. On nimittäin oivaa rekvisiittaa tarkoitukseen.

Lasien lukua otettaessa havaittiin, että kerhossamme on Juudas! Piña colada tuntuu olevan kaikkien kerhon jäsenten suosikki, mutta ei. Ei ole hänen lempparinsa. Voihan hyvät hyssykät. Niin se jäsenmäärän kasvaessa mielipiteetkin värittyy. Ihanaa. 

Itse juomasta tuli melko erilainen kuin viime tammikuussa valmistetusta versiosta. Tässä on huomattavasti vähemmän ananasmehua, ja se on paljon vetisempi, koska jäät on oikeasti murskana. Tammikuussa käytimme mummon kuuluisaa vehjettä, mikä tunnetusti saa murskattua lähinnä sulaneita mansikoita. 

Juoman lomassa kerho kävi vakavahkon keskustelun Movemberin tarkoituksista, eturauhassyövästä ja rahankeräyksestä Movemberissa. Oikealla asialla ollaan.

Tunti jälleen kului rattoisasti ja lasit alkoivat tyhjentyä. Kello 21.48 käytiin keskustelu: 
- Onko kaikilla vielä juomaa? 
- No otin tuota sherryä tuosta...
- Joo otin tuota jallua tuosta...

Uuden juomakierroksen aika, nähtävästi. Päästiin jälleen kuoharilinjoille, ja valmistettiin Någonting på svenska. 


Klo 22.00


Någonting på svenska
Vodkaa
Greippimehua
Mansikkaa soseutettuna
Kuohuviiniä




Juoma on ihana. Täyteläinen ja suuntäyteinen. Tämä sopisi täydellisesti erään jäsenemme valevaalikampanjaan, jossa on vahvasti läsnä GT. Se on gininen. 

Keskustelussa mukana aikoinaan solukämpässä mehulla laimennettu GT, jossa mehun virkaa toimitti punaviini. Selkeästi drinkkikerhon materiaalia. 

Tyttömäisen tupakointitauon aikana havaitsimme kiinnostuneen naapurin kuuntelevan painokelvottomia juttujamme. Naapuri näytti olevan haltioissaan. 

Seuraavaa juomaa tulossa lämpimien saralla, nyt vuorossa tammikuun rommi-illan megasuosikki Hot buttered rum. 


Klo 23.00


Hot buttered rum
tummaa rommia
kuumaa vettä
voita
sokeria
kokonaisia neilikoita
jauhettua kanelia
kanelitanko

Tämä juoma antaa sanalle ’lämmittää’ uuden, entistä syvemmän merkityksen. Voiko-voi-maistua-näin-hyvälle-voi. Voin lisäys kuumaan juomaan todellakin kannattaa. Drinkkikerho suosittelee! 

Taas asialinjalle lipsuttuaan kerho keskusteli lehtijuttujen lyhenemisestä. Kustannusleikkurit leikkaavat, myös näkökulmia. 

Jostain välistä keskustelu viuhahti lampaisiin, ja perus-suomalaiseen (huom, viiva: ei perussuomalaiseen) villasukkalampaaseen. Sama kuin laittaisi villasukan suuhun. 

Kaikki illan juomat tuli lahjakkaasti tehtyä, ja vielä lahjakkaammin juotua. Hyvä kattaus! Sopivasti molempia, raikasta ja lämmintä. Kello lähentyy pyhän päivän kurpitsa-aikaa lyömällä 23.40, jolloin päätettiin avata vielä yksi skumppa – kun nyt sattui olla siinä kivasti tarjolla. 

Puolen yön jälkeen Tyttöjen drinkkikerhon suunnaksi valikoitiin Molotow – toisille olutta ja yhdelle kuuluisa Molotowin cocktail. Jäsen arvioi juoman yllättävän miedoksi. Ei oksentanut, kuten ne neljä muuta kuppilan ulkopuolella olevaa kaksilahkeista Vaasankadulla. 


Klo 1.00 Molotow


Ulkopuolella on jälleen neljän henkilön oksentava seurue. Myö juuaan kalijaa. Pilleissä on ruotsinvärit, hela tiden. Drinkkikerho säger god natt för alla. <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti